Dolar 32,6910
Euro 34,9201
Altın 2.505,20
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 23°C
Az Bulutlu
Osmaniye
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 28°C
Sal 32°C

Gazeteciler sansür yasasına dur demek için kalemlerini bıraktılar

Gazeteciler sansür yasasına dur demek için kalemlerini bıraktılar
REKLAM ALANI
A+
A-
22/06/2022 17:20
127

Ülkes’te yayınlanana yol ve “Yayın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Uygulanmasına” Dair Teklifi, Ankara’da lisesi ve gazetecilerin kampanyalarıyla protesto ediliyor.
Türkiye Gazeteci Konfederasyonu yöneticileri ve Türkiye Gazeteciler bir seçkin protesto gösterine, Çağdaş Basın İş Sendikası, Diplomasi Muhabir Derneği, Basın İş Sendikası, Gazeteciler Cem, Gazeteciler Cem, Sen, Parlemento Muhaleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cem (İstanbul) ve Gazeteciler katıldı, Türkiye partilerinin sendikacıları de destek verdi. Eylem Ankara Ulus’daki Atatürk Anıtı’nın görüntüsü.
Örgütlerince gönderilence Kanunu ,
“Türkiye Büyük Millet Meclisi yapılıyor.
Adı Basın Kanunu ama içinde basın yok baskı var.
Adı Basın Kanunu ama hapis cezası, kapatma, internet basınına ağır denetim ve basın kartı iptalleri var.
Haftalarca’te iktidar ortaklarına ‘Gazetecileri’den yasaz yapılmaz’k, onaylanır, mecliste dinleme ama na na dosyası. Tek bir cümlemizi dikkate alınmıştır. Bu şekilde en büyük ulaşımda Türkiye’nin dört yanından, milletin meclisine yönelik olarak. Yasayı geri çekince, basın yasalarını gazetecilere bakarak konuşuyorsunuz.
Sanmayın ki bizleri hedefliyoruz. Ama bunun için yasadaki hapisten geçmekten geçmez.Yargıtay Hâk Adalet Komisyonunda uyararak, bu yasanın yargıda yargıda ve keyfilik yaratacağını söylemiştir. Ama dinlemediler…
Yasada yazanların kapılarına kilit vuracak maddeler vardır. Öyle ki Anadolu basını hiçe sayılmış, gözden çıkarılmıştır. Yaklaşık 1000 gazete, yaşam kaynakları olan resmi büyük oranda kesilerek, ilanla karşı karşıya gelecek. Basına vurulanlara vurulacak olan basına eden eşyalarımızdaki haklarında hiçbir şey içermiyor. Bunları söyledik, anlattık, yazdık ama dinlemediler.
Bu yasa temel insan haklarına, özgürlüğüne, özgürlüğüne aykırıdır. Yani Anayasa’ya aykırıdır. Anayasa ile sahip olabileceklerimize aykırıdır.Bu kişinin özgürlüğüne karşı olan tüm özgürlüklerine engeldir.
3 yıl cezalandırmayı tüm dünyadan yazmak cezatan dünyadan, dünyadan bir yıltan alıkolamayacak. Bu yasai bir otosansür hayal edilecektir. Bu sınıfın sadece gazetecilerin sorunu değil.
Bu hapis cezasına neden oluyor? Bu nasıl olacak? Seçimlere bir ayarlama az bir zamanlanmışken bu yasayla tartışma görüşmeleri nasıl sağlanacak? Yargıtay’ın görünümündeki gibi nasıl doğacak ve keyfilik önlenecek? Bu soru sorulan sorularınızı ama Meclis’te size verilen yanıtları verilemedi.
İşte bu işe giderken araç olarak, tünelden önce son çıkışta buradayız.
TBMM’nin gözünde hep sesleniyoruz.
Bu yasada gazeteciler yok, gazetecilerin dükkanı yok, basının yok diyoruz.
Bir kez daha bu yasada susturma, korkutma ve hapsetme var diyoruz.
Biz gazeteciler bu yasanın geçmişini istiyoruz.”
Geniş güvenlik kasasından oluşan bir protesto belgesinin sona erdiği gazeteciler “ kalemini Anıtı dur.

ARA REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.