Dolar 32,3850
Euro 34,5771
Altın 2.387,28
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 26°C
Hafif Yağmurlu
Osmaniye
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 19°C

Osmaniye Polisi “Kurban ‘Siz’ olmayın uyarısı

Osmaniye Polisi “Kurban ‘Siz’ olmayın uyarısı
REKLAM ALANI
A+
A-
04/07/2022 20:16
102

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) ekipleri İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un talimatları doğrultusunda yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarlarında sahtecilik ve dolandırıcılığa karşı besicileri ve vatandaşları uyardı.
“SAHTECİLİĞE VE DOLANDIRICILAĞA DİKKAT”
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) görevlileri yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban pazarında hayvan yetiştiricileri ile kurbanlık almak isteyen vatandaşları sahteciliğe karşı broşür dağıtarak bilgilendirme yapmak suretiyle uyardı.
Özellikle; sahte para, tırnakçılık, kurban hırsızlığı, yankesicilik ve dolandırıcılık konularına dikkat çeken polisler ayrıca şüphelendikleri araçların plakalarını almaları, ücretini almadan hayvanları teslim etmemeleri gibi uyarılarda bulundular.
Kurban pazarlarının kurulduğu yerleri tek tek ziyaret eden Polisler, hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere pratik bilgiler vererek, besicilerin sorularını yanıtladılar.
Sahte para ile kurban almak isteyenlerin ve hırsızların pazarlamacı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı ve hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip, keşif yaptığı polisler tarafından besicilere hatırlatıldı. Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında 112 Acil Çağrı hattına bilgi verilmesini isteyen TDP polisleri sahte paranın gerçeğinden ayırt edilmesini kolaylaştıran pratik önerileri besicilere aktardılar.
“DAM VE AĞILLARI BOŞ BIRAKMAYIN”
Hayvan alım satımlarında sahte para vermeye çalışan kalpazanlara karşı çok dikkatli olunmasını isteyen polisler ayrıca hayvan sahiplerini de hayvanları tutmak  için kullandıkları dam ve ağılları da başıboş bırakmamaları ve kontrol etmeleri konusunda besicileri uyardılar.
“ALDIĞIMIZ PARALARI HEP KONTROL EDECEĞİZ”
Osmaniye TDP Polisinin uygulamalarından son derece memnun olduklarını ifade eden kurban satıcıları: “Polislerin bizi düşünerek bu şekilde bilgilendirmeleri bizleri son derece sevindirdi. Bir yıl boyunca hayvanlarımıza çoluk çocuk bakıp yetiştiriyoruz ve hayvanlarımızı satmak için buralara getiriyoruz. Hem zor şartlarla geliyoruz hem de zor şartlarda kurbanlarımızı satıyoruz. Birde bu telaş içinde kurban alışverişlerinde bizlere sahte para verebilecekleri hiç aklımıza gelmiyor. Polislerimizin yaptığı bu bilgilendirme sayesinde aldığımız paraları göstermiş oldukları şekilde kontrol edeceğiz. Hem emeğimiz hem de çoluk çocuğumuzun nafakası boşa gitmemiş olacak. Bu uygulamadan dolayı başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm polislerimize teşekkür ederiz” şeklinde uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İl Emniyet Müdürlüğü

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.