Dolar 32,3933
Euro 34,6200
Altın 2.390,34
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 26°C
Hafif Yağmurlu
Osmaniye
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C

Sağlık Çalışanları Sendikası Osmaniye’de şube açtı

Sağlık Çalışanları Sendikası Osmaniye’de şube açtı
REKLAM ALANI
A+
A-
21/10/2022 20:10
107

2021 yılında kurulan Sağlık Sendikalarından Sağlık Çalışanları Sendikası, Osmaniye’de de şube açtı. Şube İl Temsilcisi Merve Özbey ve sendika temsilcileri, sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek sahada çalışan meslektaşlarının taleplerinin sesi olacaklarını söyledi.
Sağlık Çalışanları Sendikası İl Temsilcisi olarak görevlendirilen Merve Özbey, henüz bir yıl önce kurulan sendikanın, sağlık çalışanlarının hukuki ve tüm sorunlarında yanlarında olduklarını belirterek, “her zaman meslektaşlarımızın yanında haklarımız için mücadele edeceğiz” dedi.
“Siyasetsiz Sendika” parolasıyla Sağlık Çalışanları Sendikasının kurulduğunu ifade eden Özbey şu bilgileri verdi; “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununu sonrasın Türkiye’ de kamu görevlilerinin resmi olarak kamu görevlilerinin sendikalaşma süreci başlamıştır. Bu süreçten sonra birçok sendika kurulmuş ancak hemen hemen birçoğu sahadan kopuk sahanın taleplerini karşılamakta pasif kalmıştır. Özellikle sağlık alanında sağlık personellerinin haklarının sürekli geri gitmesiyle beraber sahadan gelen yoğun talepler sonrasında 12.07.2021 tarihinde Sağlık Çalışanları Sendikası kurulmuştur” dedi.
Sendika başkanının en fazla iki dönem görev yapabildiğini söyleyen Özbey; “Sağlık Çalışanları Sendikası’ nın, biatçılık ve siyasi mülahazalardan uzak tutulması için; sendika başkanının 2 dönemden fazla görev yapamaması, profesyonele ayrılması durumunda son aldığı maaşın 1,5 katını geçememesi, sendika yöneticilerinin siyasi söylemde bulunma yasağı ve aynı zamanda sendika yöneticisinin kamuda aynı idareci pozisyonunda görev alamaması gibi özel hükümler konularak biatçılık ve siyasileşmenin önüne geçilmesi için tüzüğüne özel hükümler konulmuştur. Bu hükümlerin değiştirilememesi için, genel kurulda oy birliği ilkesi ile taçlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.
Her sağlık kuruluşunda bir de kreş kurulması için girişimlerde bulunduklarını belirten Sağlık Çalışanları Sendikası İl Temsilcisi; “Sendika olarak sağlık kuruluşlarımızda kreş açılması konusunda girişimlerimiz var. Sağlık çalışanları özellikle pandemi döneminde çok sıkıntılar yaşadı. Bizde il temsilcilikleri olarak kreş kurulması için dilekçe verdik. Şu an için Isparta ve Hatay’da bu konuda olumlu dönüşler var. İleriki dönemde, Öğretmenevi, Polisevi benzeri Sağlıkevi açılması yönünde girişimlerimiz olacak” diyerek açıklamasını noktaladı.
Sağlık Çalışanları Sendikası

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.