Dolar 34,7456
Euro 36,6561
Altın 2.959,26
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 19°C
Az Bulutlu
Osmaniye
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

“Akdeniz Meyve Sineği” toplantısı

“Akdeniz Meyve Sineği” toplantısı
REKLAM ALANI
08/07/2021 21:37
227

Osmaniye’de bazı meyvelere zarar veren “Akdeniz Meyve Sineği”ne çözüm için  toplantı yapıldı.
Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığından Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı  Dr. Ersin Dilber, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Biyolojik Mücadele Enstitüsü Müdürü Yardımcısı Dr. Serdar Eymirli, Biyolojik Mücadele Enstitüsü Müdürlüğü Bitki Zararlıları Bölüm Başkanı DR. Adalet Hazır ve ilgili STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut Akdeniz meyve sineği ile mücadelede il bazında tüm paydaşlarla birlikte yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.
Osmaniye’de tarımsal verimliliğin arttırılması yönünde yapılacak tüm faaliyetleri önemsediklerini ifade eden Bulut, şunları söyledi, ” Zararlı ile mücadelemizin amacına ulaşması ve başarı sağlanması için, Akdeniz Meyve Sineğinin konukçusu olan meyve türlerinde, kültürel mücadele, biyoteknik (tuzak) mücadele ve kimyasal mücadele ile birlikte entegre mücadele prensipleri doğrultusunda toplu mücadele yapılması büyük önem taşımaktadır. Akdeniz Meyve Sineğine karşı yapılacak mücadele, komşu bahçelerle birlikte toplu bir şekilde yapılmalıdır. İlaçlamalar, Zehirli Yem Kısmi Dal (ağaçların güney-güneydoğu bölgesine 1 m2 alana, bir sıra boş bir sıra dolu) şeklinde uygulanmalıdır. Üreticilerimizin kimyasal mücadelede kullanacağı ruhsatlı bitki koruma ürünlerini, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken sürelere riayet ederek uygulamaları gerekmektedir. Akdeniz Meyve Sineği ile kimyasal mücadeleye, kullanılan aktif maddenin özelliğine göre hasada 7-10 gün kalana kadar devam edilmelidir. ” dedi.
”Yıllık Mücadele Programında yer alıyor”
Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin Tarım ve Orman Bakanlığının Bitki Sağlığı Yıllık Mücadele Programında da yer aldığını hatırlatan Recep Bulut, ” Akdeniz Meyve Sineğine karşı etkin mücadele yapmak ve yapılan mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlamak, bir sonraki yıla aktarılacak olan popülasyonun önlenmesi için kimyasal (ilaçlı) mücadele ile birlikte, Bahçelerde cezbedici tuzakların kullanılması (Biyoteknik Mücadele) Hasat sezonu sonunda, bahçelerde dökülen ve dalda kalan meyvelerin toplanarak imha edilmesi, bahçelerin kış döneminde 5-10 cm derinliğinde sürülmesi gerekmektedir. (Kültürel Mücadele). Üreticilerimiz ile birlikte diğer paydaşların da bu konuda sorumluluk almaları ve kendi çalışma alanlarında gereken tedbirleri uygulamaları, yapılan bu mücadelenin başarısını arttıracaktır.” şeklinde konuştu. Tarım Orman İl Müdürlüğü

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.