Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 28°C
Açık
Osmaniye
28°C
Açık
Cts 29°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Güneysu, 136. Sayısını çıkardı

Güneysu, 136. Sayısını çıkardı
REKLAM ALANI
A+
A-
09/12/2022 19:20
81

Osmaniye’de aylık olarak yayınlanan edebiyat dergisi “Güneysu” 136. Sayısını çıkardı. Dergide tanınmış yazarların yanı sıra genç ve yeni şairlerde şiirlerini yayımlıyor
1985 yılından bu yana Osmaniye’de yazılı Türk Edebiyatı türlerinden şiir üzerine önemli örneklerin yer aldığı dergi “Güneysu” 37. Yaşını kutluyor. Güneysu dergisinin yeni sayısında modern Türk Şiiri konusu ele alınıyor. Bu konuda önemli çalışmalar yapan Şair Yazar Ömer Aksay, başta olmak üzere birçok tanınmış yazarlar bu sayıda yer alacak. Tanınmış yazarların yanı sıra yeni ve genç şair adaylarının şiirleri de okuyucuların beğenisine sunuluyor.
Bu sayının şairleri; Ertuğrul Karakoç, Bestami Yazgan, Musa Serin, Çağatay Telli, Ahmet Doğru, Recep Şen, Züleyha Özbay Bilgiç, Hüseyin Çoban, Serkan Sayan, Turgut Yörükoğlu, Yusuf Tatlı, Mahmut Topbaşlı, Vildan Poyraz Coşkun, İlknur İşcan Kaya, Selma Erdem Durmuş, Mustafa Işık, Satılmış Şen, İlhan Gazi Çığsar, Ayhan Aslan, Rasim Yılmaz, Muhammed Turan Şehitoğlu, Perihan Damla Aksoy, Bekir Aksoy, Karaoğlan (M. Küçükosmanoğlu), Ahmet Özmen Kılıç ve Tuna Eymen Çakmak oldu.
Şiirlerin yanı sıra bazı edebiyat akımları hakkında da yazıların olduğu bölümde ise; Şair Ömer Aksay, “Şiir Sahilinden Dipnotlar – Yeni Şiir Gündelikleri” yazısıyla II. Yeni şairlerini farklı bir açıdan ele alıyor. Halil Atılgan, “O Günler Dile Gelse” yazısıyla kamyon arkası yazıları ve şoför edebiyatını değerlendiriyor. Yunus Laçin, “Sarı Sıcak” hikâyesiyle Malatya kayısılarıyla bir dede ve torunun sevgi bağını öyküleştiriyor. Ahmet Doğru, “Sükûnet” hikâyesiyle ‘söz gümüşse sükut altın’ atasözünü öyküleştiriyor. İlkay Coşkun, “‘Ruzigar’ Üzerine Okuma Notları” yazısıyla Fatih Tezce’nin denemelerini değerlendiriyor. Gülçin Yağmur Akbulut, “Nuh’un Tufanı” hikâyesiyle kararsızlık durumunu öyküleştiriyor.  Ahmet Sami Benli, “Oku! Şâyet Sana Bir Hisli Yürek Lâzımsa” yazısıyla kitap ve kütüphane değerlendirmesi yapıyor. Halit Yıldırım, “Bir Yüzü Esmer Şiirler” yazısıyla Vildan Poyraz Coşkun şiir kitabını, şairliğini ele alıyor. BİLSEM özel yetenek öğrencileri de derginin fidanlığını süslüyor. Gülsüm Gül Çimen ve Erva Nur İspir küçürek öyküleriyle; Muhammet Raşit Taşdemir, “Sevgi Yağmuru” hikâyesiyle ve Umut Eren Acar, “Sağır Duvarlar” adlı yazılarla dergide yer alıyor.
Söz Ustalarından bölümünde A. Sabri Esat Siyavuşgil ve Posoflu Müdamî’den birer şiir, Tekke Tasavvuf Edebiyatından ise Âşık Sümmanî’den bir şiir yer alıyor. Osmaniyeli Şairler bölümünde de kahramanlık şiirlerinin vazgeçilmeziş Dadaloğlu var.
Haber Merkezi

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.