Dolar 32,5567
Euro 34,9001
Altın 2.432,83
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Osmaniye 33°C
Açık
Osmaniye
33°C
Açık
Çar 35°C
Per 26°C
Cum 29°C
Cts 31°C

OKÜ öğretim üyesinin projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek

OKÜ öğretim üyesinin projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek
REKLAM ALANI
A+
A-
30/12/2022 18:34
79

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Emrah Sağır’ın araştırma projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Sağır’ın yürütücülüğünde, “Fonksiyonlandırılmış ince plaka mikrofiber flok yüzeyli biyofilm fotobiyoreaktör ile biyohidrojen ve Poly- β-hidroksibütirik asit üretimi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Alternatif enerji teknolojilerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüzde iklim değişikliğini önlemeye yönelik karbon sıfır hedefinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda önemli bir enerji taşıyıcısı olan hidrojen, temiz ve yüksek enerji içeriği ile geleceğin enerji ve teknoloji ihtiyaçları doğrultusunda önemli bir yer tutmaktadır. Biyolojik hidrojen üretimi, yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynaklarla gerçekleştirilebildiği için bu alanda çalışmalar önem kazanmaktadır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile iş birliği içerisinde yürütülecek projeye dair açıklamalarda bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Sağır, “Projede, fotofermentasyon yöntemi ile Mor-Kükürtsüz bakteri grubundan Rhodobacter capsulatus türü ile biyolojik hidrojen üretimi, Rhodobacter capsulatus YO3 kültürünün farklı özelliklerde sentezlenebilen mikrofiber flok yüzeylerde büyüyerek biyofilm oluşturması ve hidrojen üretmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çalışmada, Poliamid mikrofiber yüzeyin, amin silanlanıp pozitif yüklenerek bakterilerin doğal negatif yükleri sayesinde daha iyi tutunmaları ve biyofilm oluşturmaları hedeflendiği gibi elektrostatik floklama yöntemi ile ince cam yüzeylerde poliamid floklarının oluşturulması planlanmaktadır.” dedi.
Yenilenebilir ve sürdürülebilir bir sistem olan biyolojik hidrojen üretimi üzerine çalışılacak projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyetini ifade eden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Sağır’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

OKÜ

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.